Campionatul National de Blogging®:
 

Regulament Campionatul National de Blogging

Ce este Campionatul Național de Blogging?

Campionatul Național de Blogging este locul în care toți participanții la campaniile Blogal Initiative devin câștigători.

Prin Campionatul Național de Blogging, bloggerii participanți la campaniile Blogal Initiative acumulează puncte pe care ulterior le vor putea folosi pentru a le schimba cu diferite produse și servicii puse la dispoziție de sponsori.

Bloggerii care se înscriu în campionat primesc puncte doar pentru faptul că sunt bloggeri. Adică primesc puncte şi pentru postările de pe blogul lor chiar dacă postările nu participă la vreo campanie Blogal Initiative. Aceste puncte ajută la departajarea în clasament a bloggerilor înscriși în Campionat.

Campionate locale

Începând cu 13 februarie 2013 Blogal Initiative permite bloggerilor din țară să participe la Campionatele Locale de Blogging. Înscrierea într-un campionat local implică automat înscrierea în Campionatul Național. Un blog nu poate fi înscris simultan în mai mult de două campionate locale. Retragerea dintr-un campionat local și înscrierea în altul se pot face doar la cerere, în scris, pe adresa contact@blogalinitiative.ro și doar în perioada de pauză dintre două ediții de campionat.

Cât durează?

Campionatul Național de Blogging se desfășoară în ediții care durează aproximativ 6 luni. În acest moment Campionatul Național de Blogging se află la ediția a 22-a. Aceasta a început pe 15 aprilie 2021, ora 00:00 și durează până pe 31 octombrie 2021, ora 23:59.

La sfârșitul lunii octombrie 2021, clasamentul și punctele se vor reseta, urmând ca în etapa 23, care va începe după o foarte scurtă pauză, toate blogurile înscrise să înceapă de la zero, cu șanse egale. De aceea vă sfătuim să utilizați în GiftShop punctele acumulate în timpul campionatului.0

Cum acumulezi puncte?

Exista doua categorii de puncte pe care bloggerii le pot obține in cadrul Campionatului National de Blogging: puncte obtinute din campaniile de pe Blogal Initiative si puncte obtinute automat din activitatea de pe blogul fiecarui participant.

Momentan punctele din clasament se acordă astfel:

 • 10 pct. pentru primul articol validat la fiecare campanie la care participi.
 • câte 5 pct. pentru următoarele două articole validate la campaniile la care participi. Pentru restul articolelor (dacă scrii mai mult de 3 articole pentru o campanie) nu se mai acordă puncte. 
 • câte 1 pct. pentru fiecare zi în care ai scris cel puțin un articol pe blog, indiferent dacă acesta participă sau nu la vreuna din campaniile Blogal Initiative
 • în general, 50 pct. pentru câștigătorul unei campanii, 30 pct. pentru locul 2 și 20 pct. pentru locul 3. În funcție de specificul fiecărei campanii, și de numărul de câștigători aferenți, aceste punctaje pot să difere. La fiecare campanie lansată prin Blogal Initiative, pe lângă premiile oferite de beneficiarul campaniei, vom anunța și numărul de puncte pentru participanți și pentru câștigători

Puncte bonus:

 • 20 pct. pentru afișarea widget-ului disponibil în profilul personal pe blogul propriu. Se acordă automat când sistemul detectează widget-ul pe blogul utilizatorului. În mod similar, bonusul se pierde dacă sistemul nu mai detectează widget-ul. Verificarea se face automat, o dată la câteva zile sau la cerere printr-un email trimis la contact@blogalinitiative.ro
 • 20 pct. pentru recomandarea unui blogger nou de a se înscrie în Blogal Initiative. Bonusul se acordă automat când bloggerul nou participă la prima campanie. Pentru acordarea bonusului este necesară, la înregistrarea contului nou, menționarea bloggerului care a făcut recomandarea. Dacă bloggerul nou vine în urma unui click dat pe widget-ul instalat pe un blog înscris, numele bloggerului va apărea precompletat în câmpul rezervat menționării bloggerului care a făcut recomandarea. Bonusul se acordă pentru fiecare blogger nou care se înscrie cu un blog valid și participă la prima campanie. Bonusul se acordă doar în campionatul în care bloggerul nou participă la prima campanie.
 • 20 pct. bonus primește și bloggerul nou după prima sa campanie dacă la momentul înregistrării contului a completat câmpul destinat menționării bloggerului care i-a recomandat să se înscrie în Blogal Initiative. Bonusul se acordă doar în campionatul în care bloggerul nou participă la prima campanie.

De-a lungul desfășurării campionatului este posibil să schimbăm modalitatea de acordare a acestora. De asemenea, vor exista campanii prin care veți putea obține mai multe puncte decât cele obișnuite, precum și campanii la care nu se acordă puncte deloc, dar acestea vor fi anunțate în brieful fiecărei campanii în parte.

Ce poți face cu punctele acumulate?

Punctele acumulate în campanii sau prin activitatea de pe blogul personal le poți folosi ori pentru a-ți consolida poziția în clasamentul general, ori pentru a le schimba în Giftshop cu diferite produse sau servicii puse la dispoziție pe blogalinitiative.ro de către sponsori. Punctele folosite în GiftShop se scad din Clasamentul oficial. Pentru a înțelege cum funcționează sistemul de cumpărare în Giftshop vă invităm să citiți descrierea de aici.

În pagina ta de profil vei găsi și un widget cu poziția ta în clasament, widget pe care îl poți afișa pe blogul tău. În urma afișării widgetului pe blogul tău vei primi ca recompensă 20 de puncte bonus pe care le poți folosi în GiftShop. Punctele bonus se acordă în momentul în care sistemul nostru detectează automat existența widgetului pe prima pagină a blogului tău. În situația în care sistemul nostru ți-a acordat punctele bonus și la următoarea scanare nu găsește widgetul pe prima pagină a blogului tău, punctele îți vor fi retrase automat din cont. Acest lucru se poate întâmpla și dacă site-ul tău nu funcționează exact în momentul scanării. Chiar dacă punctele îți sunt retrase, dacă la următoarea scanare sistemul găsește din nou widgetul instalat îți va acorda din nou punctele bonus.

La sfârșitul fiecărei ediții de campionat clasamentul și punctele se vor reseta, urmând ca în etapa următoare, care va începe după o foarte scurtă pauză, toate blogurile înscrise să înceapă de la zero cu șanse egale. De aceea vă sfătuim să utilizați din timp în GiftShop punctele acumulate în campanii, în cazul în care nu doriți să le păstrați pentru consolidarea poziției în clasamentul oficial.

Clasamentele Campionatului Național de Blogging

Exista trei tipuri de clasamente: Clasamentul oficial, Clasamentul „la adevar” si Clasamentul campanii.

 • Clasamentul oficial reprezinta clasamentul in care bloggerii sunt ordonati in functie de punctele pe care le-au castigat in cadrul Campionatului National de Blogging, din care se scad punctele cu care au cumparat produse din Gift Shop.
 • Clasamentul „la adevar” reprezinta clasamentul in care bloggerii sunt ordonati in functie de punctele pe care le-au castigat in cadrul Campionatului National de Blogging, din care nu se scad punctele cu care au cumparat produse din Gift Shop.
 • Clasament campanii reprezinta clasamentul in care bloggerii sunt ordonati in functie doar de punctele castigate in cadrul campaniilor Blogal Initiative.

Singurul clasament care contează la desemnarea câstigatorilor unei ediții de Campionatul National de Blogging este Clasamentul oficial.

Cine se poate înscrie în Campionatul Național de Blogging?

În Campionatul Național de Blogging se poate înscrie orice blogger român indiferent dacă își propune sau nu să participe la vreuna din campaniile inițiate prin Blogal Initiative. Postările trebuie să fie publice, accesul la acestea să fie liber (gratuit) și fără condiționări sau restricții. Bloggerii români care locuiesc în străinătate pot participa cu condiția ca adresa de corespondență în eventualitatea câștigării unui premiu să fie în România.

Pentru a se valida înscrierea în Campionat este necesar ca blogul să aibă minim 5 postări, scrise în ultimele 6 luni, cu caracter specific blogurilor (jurnal, opinii, păreri proprii). Nu vor fi acceptate site-uri care folosesc platforme specifice blogurilor (wordpress, blogspot etc), și care au postări doar cu caracter informativ, comercial referitoare la serviciile sau produsele proprii

La campanii nu pot participa angajați ai Blogal Initiative respectiv ai clientului în numele căruia se desfășoară campania.

Retragerea din Campionat (ștergerea unui cont) se poate face doar de către echipa administrativă a Blogal Initiative în urma cererii proprietarului. Cererea trebuie transmisă prin email la adresa contact@blogalinitiative.ro neapărat de pe aceeași adresă de email care figurează în contul care face subiectul cererii de ștergere.

Desfășurarea unei campanii pe Blogal Initiative

Anunțarea unei campanii se face pe site in sectiunea “Campanii”, in Pagina principală a site-ului la secțiunea ”Campanii in derulare”, în sidebar-ul din dreapta în paginile din interiorul site-ului, precum și în secțiunea Gazeta de perete. De asemenea anunțarea lansării unei campanii noi se face prin trimiterea unui newsletter către abonați (click aici dacă dorești să te abonezi) și postarea pe conturile noastre de facebook si twitter.

Înscrierea unui articol într-o campanie se face exclusiv prin formularul existent pe pagina campaniei în perioada cât aceasta este activă (în desfășurare). Articolul trebuie să fie scris și publicat pe blog în perioada campaniei și să respecte cerințele din brief-ul acesteia. Dacă întâmpini probleme la inscrierea unui articol în formularul de participare la campanie, te rugăm să trimiți un mail catre contact@blogalinitiative.ro în care să specifici foarte clar eroare pe care o primesti atunci cand încerci să înscrii postarea.

Validarea articolelor:  La câteva ore după trimiterea articolului, acesta este verificat de către echipa administrativă a BlogalInitiative.ro, iar daca nu respectă cerintele minime ale campaniei vei primi o notificare pe mailul cu care te-ai inscris in campanie cu privire la faptul că înscriea a fost invalidată, precum și informatiile necesare care te vor ajuta ca postarea ta sa devină validă.

În cazul în care postarea a fost invalidată, după ce faci modificarile primite pe mail, va trebui să anunți că ai facut aceste modificări printr-un email la contact [at] blogalinitiative.ro.

Informatiile privind starea articolelor cu care participi la campanii se pot vedea tot timpul în contul tău de pe Blogal Initiative.

Jurizarea articolelor: După încheierea campaniei, începe perioada de jurizare, care se face în majoritatea cazurilor astfel: juriul format din reprezentanții BlogalInitiative.ro și  clientul campaniei vor anunța rezultatele jurizării, punctând respectarea briefului, creativitatea, implicarea în campanie. Durata procesului de votare se va mentiona la fiecare campanie în parte.

Anuntarea castigatorilor se face de către echipa administrativă a Blogal Initiative printr-o postare pe blogul nostru, precum și pe conturile noastre de facebook si twitter.

Premiile, de obicei, se trimit direct de către client, în maxim 30 de zile lucratoare de la anunțarea câstigătorilor. În cazul în care unul sau mai mulți câștigători nu oferă o confirmare a datelor solicitate de Blogal Initiative în termen de 60 de zile de la prima cerere înregistrată în acest sens ne rezervăm dreptul de a retrage premiul sau premiile acestora și de a alege unul sau mai mulți câștigători noi.

Garanția produselor oferite drept premii va fi acordată de catre producătorul, respectiv distribuitorul acestor produse, conform reglementărilor în vigoare și conform condițiilor de garanție acordate de producător sau distribuitor în mod obișnuit. În privința garanției, Blogal Initiative SRL nu își asumă niciun fel de răspunderi ori obligații. Orice cereri sau plângeri în legatură cu aceasta urmând a fi adresate exclusiv producătorului sau distribuitorului.

Statistici, informații, testimoniale și date despre participanții la campaniile încheiate se regăsesc în categoria “Studii de caz”

Nu sunt permise și pot duce la excluderea din Campionat și din campaniile Blogal Initiative

 • Tentativele de fraudare a modului de obținere a premiilor și a punctelor pot duce la anularea acestora și la excluderea din Campionatul Național de Blogging
 • Orice tentativă de plagiat dovedită se sancționează cu excluderea din Campionatul Național de Blogging.
 • Ştergerea intenţionată a articolelor participante la campaniile Blogal Initiative precum și a linkurilor conținute de acestea într-un termen mai mic de 6 luni de la încheierea campaniei poate duce la anularea tuturor punctelor, la excluderea din Campionatul Naţional de Blogging şi chiar la recuperarea prejudiciilor (contravaloarea premiilor primite în urma campaniei). În cazul articolelor câștigătoare termenul minim de păstrare a articolelor și a linkurilor este de 12 luni. Din respect pentru brandurile care aleg să lucreze cu bloggerii din Blogal Initiative şi să le ofere premii, ar fi bine ca articolele participante la campanii să rămână pe o perioadă cât mai lungă de timp pe blogurile înscrişilor.
 • Contactarea directă a brandului/beneficiarului unei campanii în timpul sau după încheierea acesteia pe subiectul campaniei desfășurate pe Blogal Initiative. Toate întrebările referitoare la campanie sau legate de desfășurarea acesteia vor fi transmise prin email la adresa contact [at] blogalinitiative.ro.
 • Prezentarea pe blog a unui conținut licențios sau cu un explicit caracter amenințător, abuziv, instigator, de hărțuire, rasist, antisemit, xenofob, misogin, pornografic sau profanator, care aduce atingere bunelor moravuri și/sau drepturilor omului, în general, ori anumitor persoane fizice sau juridice, în particular, poate conduce la respingerea sau anularea/ștergerea contului și excluderea din Campionatul Național de Blogging
 • Orice prejudiciu, afirmatie mincinoasa sau defaimatoare directa sau indirecta adusa BlogalInitiative.ro, sponsorilor, beneficiarilor sau partenerilor, fara dovezi care să poată fi probate, poate duce la excluderea din Campionatul Național de Blogging
 • Postarile la campaniile Blogal Initiative nu trebuie sa contina reclame abuziv folosite la alte branduri si fara nicio legatura cu postarea participanta. In caz contrar, in prima faza postarile pot fi respinse, iar dupa mai multe abateri bloggerul poate fi exclus din Campionatul Național de Blogging
 • Rugăm bloggerii inscrisi in Campionatul Național de Blogging să manifeste bun simţ şi decenţă la adăugarea postarilor precum şi la comentarea unor postari deja înscrise. Abaterile pot fi sancţionate prin excluderea din Campionatul Național de Blogging, fără posibilitatea de reînscriere.
 • Blogal Initiative are dreptul de a lua orice decizie referitoare la acceparea sau revocarea unui blogger din Campionatul Național de Blogging, aprobarea sau respingerea postarilor inscrise, si nu este obligată sa dea explicatii pentru o anumita decizie luata in acest sens.

Acceptarea termenilor și condițiilor

Prezentul regulament poate fi modificat fără preaviz.

Prin utilizarea site-ului, iti exprimi acordul cu politica noastra de folosire a cookie-urilor. Folosim cookie-uri pentru a-ti asigura o experienta pozitiva printr-o navigare intuitiva si relevanta.

De asemenea, prin înscrierea în Campionat îți exprimi acordul de a primi notificări prin email referitoare la activitatea ta din cadrul Campionatului. Acceptarea primirii de notificări este diferită de abonarea la Newsletter-ul oficial prin intermediul căruia anunțăm demararea campaniilor noi din cadrul Campionatului.

Pentru a te asigura ca primesti toate e-mailurile de la noi, te rugam sa adaugi contact@blogalinitiative.ro in lista ta de contacte.

Înscrierea în Campionatul Național de Blogging implică automat acceptarea termenilor și condițiilor prezentate pe acest site.

Regulamentul actual a fost ultima oară modificat în data de 03.07.2020.

Îți place? Spune mai departe!
                 
Îți mulțumim pentru aprecieri!
Nu uita să ne urmărești pe rețelele sociale

Blogal Initiative în cifre

586 bloggeri activi
în Campionatul Național de Blogging
2661 bloggeri participanți
din 6 iunie 2011 până azi cu
22420 postări la 490 campanii
cu premii în valoare totală de
246623 EUR
+516 de produse în Giftshop
în valoare totală de 13898 EUR

Gazeta de perete

Sigur avem o campanie
și pentru blogul tău!
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp despre campaniile derulate prin Blogal Initiative

Afla beneficiile Blogal Initiative Esti companie? Esti blogger?

Top Reach Total in Campanii

1. cristinadinmoinesti....
Cristina C.
1418
reach
2. emilcalinescu.eu
Emil C.
750
reach
3. aboutwomenandnotonly...
mihaela p.
210
reach

Gift Shop

tricou environ
Pret
16 pct.
panou
Pret
10 pct.

Campanii în derulare

Campanii în Bucuresti

Campanii în Iasi

Campanii în Craiova

Blogal Initiative foloseste:

Zelist Monitor