Campionatul National de Blogging®:
 
27
Sep

Opt lucruri de care sa tii cont inainte si dupa ce publici un articol pe blog

Adăugat de Alexandru Ion în Blog

Dacă vrei să obții cât mai mult de la articolele tale, iar acestea să fie cât mai vizibile și să ajungă la un public cât mai numeros nu este suficient să le scrii, să le publici pe blog și să le lași acolo. Trebuie să ții cont de câteva aspecte atât înaintea publicării materialelor, dar și după acest moment pentru ca rezultatele finale să fie pe măsura așteptărilor tale și să poată exista un progres.

1. Folosește imagini. În primul rând o imagine bună va ajuta ca articolul tău să atragă atenția mai multor persoane prin intermediul social media, deoarece aceasta va fi prima pe care utilizatorii o vor vedea, alături de titlu și o scurtă descriere. În al doilea rând te poți folosi de imagini pentru a delimita un text lung și a-l face mai ușor de parcurs. Iar dacă subiectul îți permite poți apela inclusiv la o galerie foto.

2. Include subtitluri. Subtitlurile ajută foarte mult cititorii să înțeleagă mai bine structura articolului tău, iar acesta va putea fi mai ușor de citit comparativ cu unul care nu este nici măcar împărțit în paragrafe. De asemenea dacă o persoană este interesată doar de un anumit aspect al articolului tău îi va fi mai ușor să îl identifice astfel.

3. Optimizează articolul pentru SEO. Optimizarea SEO e una dintre cele mai importante etape ale publicării unui articol. Dacă este realizată corect aceasta va asigura o bună vizibilitate pentru materialul tău atunci când subiectul pe care l-ai abordat este căutat pe Google. Alege un cuvânt sau o expresie cheie, precum și un titlu și o descriere potrivită înainte să publici articolul pe blog.

4. Adaugă linkuri interne și externe. Linkurile dintr-un articol ajută de asemenea la recunoașterea acestuia de către motoarele de căutare ca fiind relevant. În funcție de subiectul despre care scrii poți încerca să incluzi în cadrul materialului tău un link extern către o sursă puternică și credibilă, dar și către un articol mai vechi pe care l-ai scris pe un subiect asemănător, dacă acest lucru este posibil. Ai grijă, însă, să nu exagerezi; unul sau două linkuri în acest sens sunt suficiente.

5. Recitește textul înainte de publicare. Nu publica niciodată un text înainte să-l recitești măcar o dată. Astfel vei reuși să depistezi eventualele greșeli de scriere sau exprimare și îți vei putea da seama dacă o idee poate fi exprimată mai ușor într-un alt fel.

6. Distribuie articolul în social media. După publicarea sa, nu lăsa articolul la care ai muncit să rămână doar pe blog. Folosește-te de toate canalele de promovare pe care le ai la dispoziție pentru a-ți face cunoscut materialul: Facebook, Twitter, LinkedIn, newsletter, etc. Vei realiza rapid că rețelele sociale reprezintă o sursă foarte puternică de trafic.

7. Răspunde constant comentariilor. Indiferent de mediul în care apar acestea, direct pe blog, în social media sau chiar pe mail, e important să le răspunzi cititorilor tăi. Astfel poți începe discuții la care pot participa și alți oameni și îți poți găsi inclusiv subiecte noi de abordat pe blog ca urmare a intereselor manifestate de comunitatea ta.

8. Verifică statisticile. După ce te-ai asigurat că respecți toate punctele prezentate anterior nu uita să verifici în mod regulat statisticile blogului tău pentru a vedea cum performează fiecare articol în parte. Astfel vei putea observa care sunt lucrurile care au funcționat cel mai bine, pentru a le putea dezvolta pe viitor, și care sunt cele la care poți renunța deoarece nu te ajută foarte mult.

Vrei să nu ratezi nicio campanie?
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp de campaniile derulate prin Blogal Initiative
Îți place? Spune mai departe!
                 
Îți mulțumim pentru aprecieri!
Nu uita să ne urmărești pe rețelele sociale

Adaugă un comentariu la Opt lucruri de care sa tii cont inainte si dupa ce publici un articol pe blog

Trebuie să fii autentificat pentru a posta comentarii.

Blogal Initiative în cifre

787 bloggeri activi
în Campionatul Național de Blogging
2569 bloggeri participanți
din 6 iunie 2011 până azi cu
21275 postări la 450 campanii
cu premii în valoare totală de
227913 EUR
+453 de produse în Giftshop
în valoare totală de 12915 EUR

Gazeta de perete

Sigur avem o campanie
și pentru blogul tău!
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp despre campaniile derulate prin Blogal Initiative

Afla beneficiile Blogal Initiative Esti companie? Esti blogger?

Top Reach Total in Campanii

1. ioanaradu.com
Ioana Radu
6788
reach
2. olteancaindeplasare....
Alexandra Călinoiu
4727
reach
3. dincolo-de-nori.ro
Radu Tuglea
3914
reach

Gift Shop

hdrpl
Pret
21 pct.
hdrpl
Pret
21 pct.

Campanii în derulare

Campanii în Bucuresti

Campanii în Iasi

Campanii în Craiova

Branzeturi cum se… cuVin #27 – Delaco si Casa de Vinuri Cotnari
PERIOADA: 06.12.2018 - 16.12.2018 ora 23:59
PREMII: 6 branzeturi Delaco si 6 vinuri de Cotnari

Campanii recent încheiate

Campanie umanitara: fii alaturi de Cristina Romanescu!
PERIOADA: 29.11.2018 - 13.12.2018 ora 23:59
PREMII: 500 de lei, 300 de lei și 200 de lei
Tu ce motive ai pentru a alege Aquatique?
PERIOADA: 21.11.2018 - 05.12.2018 ora 23:59
PREMII: Trei premii a câte 100 de euro fiecare

Blogal Initiative foloseste:

Zelist Monitor