Campionatul National de Blogging®:
 
21
Iul

Am introdus informatii noi in profilul fiecarui blogger: DA, PA si MozRank

Adăugat de Cristian F. în Blog

Când Google a început să nu mai pună accent pe Page Rank, au apărut alte unelte care să măsoare importanța unui anumit domeniu pentru motoarele de căutare. Cele mai populare măsurători la momentul actual sunt Domain Authority (DA), Page Authority (PA) și MozRank, toate trei dezvoltate de Moz, o echipă care oferă soluții și servicii ajutătoare persoanelor care doresc să-și optimizeze cât mai bine site-urile și blogurile pentru motoarele de căutare.

Ni s-a părut util ca bloggerii înscriși în Blogal Initiative să aibă la îndemână aceste cifre referitoare la blogurile lor, așa că am hotărât să le introducem atât în profilul fiecăruia, cât și în clasament. Totuși, ce reprezintă aceste 3 măsurători? Hai să le luăm pe rând:

Domain Authority – este reprezentat de un număr cuprins între 0 și 100 și se calculează în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: vechimea domeniului blogului tău, numărul total de bloguri sau site-uri care fac trimitere spre blogul tău, numărul de articole și pagini pe care le are blogul tău și mulți alți factori care n-au fost făcuți publici (sunt vreo 40 în total). Important e faptul că un Domain Authority mare le spune motoarelor de căutare că ar trebui să indexeze rapid noile tale articole, pentru că pui acolo informații care merită să apară repede în căutări. Găsești aici mai multe detalii despre Domain Authority. Atenție! Dacă blogul tău este pe wordpress.com sau blogspot.com, Domain Authority-ul afișat ție va fi cel calculat pentru domeniul principal, adică pentru wordpress.com și blogspot.com, nu pentru adresa blogului tău. Din acest motiv, relevat pentru tine va fi Page Authority, despre care poți citi mai jos.

Page Authority – este asemănător Domain Authority, este reprezentat tot de un număr cuprins între 0 și 100, doar că acesta calculează importanța unei anumite pagini pentru motoarele de căutare, nu importanța întregului domeniu, așa cum e în cazul Domain Authority. În cazul clasamentului Blogal Initiative, Page Authority calculează efectiv cât de importantă este prima pagină a blogului tău, în timp ce Domain Authority calculează importanța întregului domeniu, cu toate articolele și paginile pe care le conține. Unul dintre factorii care influențează Page Authority-ul este numărul de site-uri și bloguri care fac trimitere spre prima pagină a blogului tău. Mai multe detalii despre Page Authority găsești aici.

MozRank – este factorul care se aseamănă cel mai mult cu acel Page Rank cu care s-a obișnuit toată lumea. MozRank reprezintă un număr cuprins între 0 și 10 care se calculează în funcție de numărul de site-uri și bloguri importante care fac trimitere către blogul tău. Cei de la Moz (creatorii acestor 3 măsurători) spun că MozRank-ul se uită atât la cantitatea numărului de bloguri care fac trimitere spre blogul tău, cât și la calitatea acestora. Adică dacă un site popular include într-un articol de-al său un link spre blogul tău, ar trebui să fie mult mai util decât 10 link-uri venite de pe 10 site-uri mai puțin populare. Găsești aici mai multe detalii despre MozRank.

Deci la ce te ajută aceste măsurători?

Pur și simplu ca să poți vedea la ce nivel se află blogul tău comparativ cu alte bloguri, când vine vorba de acești trei indicatori. Important de notat este faptul că în momentul în care alegem câștigătorii unei campanii nu ținem cont de Domain Authority, Page Authority sau MozRank. Jurizarea se face pe baza textului înscris în campanie, nu pe baza indicatorilor de mai sus. Un DA, PA sau MozRank mai mare înseamnă că Google indexează articolele de pe acel blog mai repede, criteriu care pentru membrii juriului nu este important.

Ce faci dacă pe profilul tău, în dreptul indicatorilor, arată N/A?

N/A provine de la Not Available, iar asta înseamnă că cei de la Moz nu au reușit încă să verifice site-ul tău ca să îi ofere un scor DA, PA și MozRank. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă pentru blogurile și domeniile aflate la început sau cele către care nu se fac multe trimiteri de link-uri din partea altor site-uri sau bloguri. Din păcate, momentan nu există o metodă prin intermediul căreia să le spui celor de la Moz să-ți verifice blogul, dar în timp sigur îl vor descoperi și-l vor verifica.

Vrei să nu ratezi nicio campanie?
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp de campaniile derulate prin Blogal Initiative
Îți place? Spune mai departe!
                 
Îți mulțumim pentru aprecieri!
Nu uita să ne urmărești pe rețelele sociale

Comentarii/Trackbacks (6)

 • avatar
  21 iulie 2016 la 18:45 |

  La mine, la PA există o diferenţă de mai bine de 8 pct între cel afişat aici 41 şi ceva şi cel care îmi apare mie când fac verificarea 49,82.
  Nu ar trebui să fie identice?
  Şi la DA sunt diferente de peste 40 pct dar aţi spus că nu contează.
  În schimb MozRank-ul este la fel

  • avatar
   22 iulie 2016 la 10:55 |

   Noi tot de la Moz luăm datele, deci tot ei furnizează numerele diferite. Poate vor rezolva problema curând.

   • avatar
    24 iulie 2016 la 19:43 |

    Cristian, tocmai ce am văzut că DA,PA şi MozRank mi-a scăzut la N/A. Ce se întâmplă?

    URL PA DA MozRank
    sub-un-cer-violet.blogspot.ro/ 49.23 54.5 5.21

    URL PA DA MozRank
    sub-un-cer-violet.blogspot.com/ 41.81 91.17 5.27

 • avatar
  23 iulie 2016 la 19:06 |

  Multumesc pentru aceasta initiativa. Pe mine m-a ajutat ca sa stiu si eu in ce masura trebuie sa lucrez la blog

 • 23 iulie 2016 la 23:57 |

  Eu pana acum aveam PA si DA respectiv MozaRank. Acum apare N/A :(

 • avatar
  25 iulie 2016 la 10:11 |

  Radu, Alexandra, uneori mai sunt probleme cu API-ul celor de la Moz, dar se rezolvă repede. Acum funcționează pentru toată lumea.

Adaugă un comentariu la Am introdus informatii noi in profilul fiecarui blogger: DA, PA si MozRank

Trebuie să fii autentificat pentru a posta comentarii.

Blogal Initiative în cifre

586 bloggeri activi
în Campionatul Național de Blogging
2661 bloggeri participanți
din 6 iunie 2011 până azi cu
22420 postări la 490 campanii
cu premii în valoare totală de
246623 EUR
+516 de produse în Giftshop
în valoare totală de 13898 EUR

Gazeta de perete

Sigur avem o campanie
și pentru blogul tău!
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp despre campaniile derulate prin Blogal Initiative

Afla beneficiile Blogal Initiative Esti companie? Esti blogger?

Top Reach Total in Campanii

1. cristinadinmoinesti....
Cristina C.
1418
reach
2. emilcalinescu.eu
Emil C.
750
reach
3. aboutwomenandnotonly...
mihaela p.
210
reach

Gift Shop

tricou environ
Pret
16 pct.
panou
Pret
10 pct.

Campanii în derulare

Campanii în Bucuresti

Campanii în Iasi

Campanii în Craiova

Blogal Initiative foloseste:

Zelist Monitor