Campionatul National de Blogging®:
 
09
Mai

Campanie Michelin – 4 teme: Mituri demontate sau confirmate despre anvelope!

Adăugat de Blogalinitiative.ro în Blog

Dragilor,

Mai tineți minte campania ”Michelin – 4 teme”? Mai tineți minte că tema 4 se numea Top mituri despre anvelope, iar provocarea era să scrieți pe blog despre propriile mituri despre anvelope sau despre cele auzite “prin vecini”?
La sfârșitul campaniei a rămas ca specialistul Michelin să demonteze sau să confirme (Mythbusters) 3 cele mai întâlnite mituri.
E, acum a venit momentul să aflăm adevărul. Fără prea multe cuvinte, mai jos aveți documentația trimisă de specialistul Michelin.

1. Anvelopele All-Season sunt suficient de bune în toate anotimpurile.

 FALS! Ce înseamnă suficient cand in joc este chiar siguranţa dumneavoastră?

 • Anvelopele All-Season reprezintă un „mare compromis”, performantele acestora nu sunt la fel de crescute ca cele ale anvelopelor de vara in timpul verii sau ale anvelopelor de iarna in timpul iernii.
 • Nu intrunesc caracteristicile technice coresponzătoare unei anvelope de vară sau iarnă – frânarea pe carosabil umed, aderenţa, stabilitatea în viraje, duarata de viaţă, confortul, flexibilitatea sau rezistenţa la rulare sunt cu mult inferioare performantelor unei anvelope dedicate.
 • Alegand anvelopele potrivite, veti putea creste aderenta si performantele totale ale masinii, iar siguranta dvs. va creste atunci cand va aflati la volan.

 2. Vârsta anvelopelor nu contează;

FALS!

 • Anvelopele sunt compuse din diferite tipuri de materiale şi amestecuri de cauciuc, cu proprietăţi esenţiale pentru buna funcţionare a acestora. Aceste proprietăţi se schimbă în timp.
 • Pentru fiecare anvelopă, aceste schimbări depind de o serie de factori, cum ar fi condiţiile climatice, condiţiile de depozitare şi de utilizare (sarcină, viteză, presiune, întreţinere, etc.) la care anvelopele sunt supuse pe parcursul duratei lor de viaţă.
 • Aceste schimbări aferente utilizării anvelopei sunt foarte diferite, şi de aceea, durata de utilizare a unei anumite anvelope este imposibil de preconizat cu exactitate
 • După o perioadă de utilizare a anvelopelor de 5 ani, vă recomandăm ca anvelopele (inclusiv anvelopele cu care sunt echipate roţile de rezervă) să fie supuse unui control anual efectuat de un specialist. Vă recomandăm, de asemenea, înlocuirea anvelopelor de peste zece ani cu unele noi, chiar acestea dacă par apte de utilizare şi nu au atins limita legală de uzură.

michelin

 • Pe durata utilizării anvelopelor, acestea continuă să se învechească în funcţie de condiţiile de utilizare. Sfârşitul duratei de viaţă a anvelopelor se produce în mod normal atunci când înălţimea bandei de rulare atinge limita legală prevăzută. Aceasta se produce în perioade de timp foarte variate, în funcţie de tipul utilizării. Prin urmare, este important ca noţiunile longevitate şi vechime să nu fie confundate. Să nu uităm că, chiar dacă nu este utilizată, roata de rezervă se învecheşte şi în condiţii uneori dificile.

3. Dacă schimbi doar 2 cauciucuri, trebuie să le pui neapărat pe faţă, pentru a avea tracţiune şi direcţie bună, dacă le pui pe axa spate nu te ajută asa de mult.

FALS! Când montăm anvelopele primul gând este siguranţa.

 • Derapajul (pierderea controlului autoturismului) în curbe, pe orice suprafaţă ( umedă sau uscată ) începe cu partea din spate a maşinii. Pentru o mai bună manevrabilitate în curbe este necesar ca toate anvelopele să aibă carcteristici technice corespunzătoare.
 • Anvelopele noi montate pe partea din spate ne oferă stabilitate şi un mai bun control asupra autoturismului.

Vrei să nu ratezi nicio campanie?
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp de campaniile derulate prin Blogal Initiative
Îți place? Spune mai departe!
                 
Îți mulțumim pentru aprecieri!
Nu uita să ne urmărești pe rețelele sociale

Link pentru trackback: https://blogalinitiative.ro/campanie-michelin-4-teme-mituri-demontate-sau-confirmate-despre-anvelope.html/trackback

Comentarii/Trackbacks (4)

 • avatar
  9 mai 2013 la 10:08 |

  punctul 3 a rasturnat f. multe pareri !

 • avatar
  9 mai 2013 la 21:27 |

  Avand in familie membri care lucreaza pentru grupul Michelin de primele 2 puncte stiam. Intr-adevar punctul 3 a contrazis multi „specialisti”.

 • avatar
  9 mai 2013 la 23:42 |

  Hmmm nici eu nu ma asteptam la punctul 3, totusi eu cred ca exista oarecare diferente si in derapaj, mai ales cand vorbim de motorizari unele masini au tractiune fata si se aplica, altele spate, sau 4×4 …

 • avatar
  9 mai 2013 la 23:43 |

  Exact ce am punctat si eu in articol :D

Adaugă un comentariu la Campanie Michelin – 4 teme: Mituri demontate sau confirmate despre anvelope!

Trebuie să fii autentificat pentru a posta comentarii.

Blogal Initiative în cifre

714 bloggeri activi
în Campionatul Național de Blogging
2633 bloggeri participanți
din 6 iunie 2011 până azi cu
22003 postări la 475 campanii
cu premii în valoare totală de
238043 EUR
+500 de produse în Giftshop
în valoare totală de 13688 EUR

Gazeta de perete

Sigur avem o campanie
și pentru blogul tău!
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp despre campaniile derulate prin Blogal Initiative

Afla beneficiile Blogal Initiative Esti companie? Esti blogger?

Top Reach Total in Campanii

1. secretelezeilor.ro
Claudiu-Gilian Chircu
3305
reach
2. cityfemme.com
Oana Bonu
2000
reach
3. emilcalinescu.eu
Emil Calinescu
1778
reach

Gift Shop

Șorț de bucătărie
Pret
56 pct.
Rucsac
Pret
15 pct.
Kit pentru grătar 1
Pret
82 pct.

Campanii în derulare

Tu stii care este cadoul perfect pentru copilul din viata ta?
PERIOADA: 14.09.2020 - 28.09.2020 ora 23:59
Mai sunt 6 zile
PREMII: Premii in bani & vouchere
ARTICOLE RECENTE ÎN CAMPANIE:

Campanii în Bucuresti

Campanii în Iasi

Campanii în Craiova

Blogal Initiative foloseste:

Zelist Monitor