Campionatul National de Blogging®:
 
06
Feb

Anunt important: schimbari in Campionatul National de Blogging

Adăugat de China-Birta C. în Blog

Salutare,

Numele meu este Cristian China-Birta, iniţiatorul Blogal Initiative. Cei mai mulţi mă ştiţi drept chinezu.eu. Am ţinut să scriu eu această postare în care anunţăm anumite schimbări la Campionatul Naţional de Blogging pentru că vreau să vă spun mai multe.

Încep prin a vă mulţumi pentru că ne onoraţi cu interesul vostru. Pentru că ne sunteţi alături şi pentru că înţelegeţi că mai greşim şi noi, dar nu cu intenţie, ci doar pentru că încercăm să vedem cum putem face să fie totul ok şi pentru voi, dar şi pentru noi.

Au trecut 2 luni de Campionat Naţional de Blogging. Când ne-am aruncat în această aventură am încercat să estimăm cam ce se va întâmpla, ca să încercăm să facem un sistem potrivit cu dorinţele voastre. Am reuşit doar în parte, recunoaştem asta. Şi ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate. Drept pentru care am decis să facem modificările de mai jos.

Înainte de asta, trebuie să mai fac o precizare. A fost o mare agitaţie legată de cazul Giulieta. Mulţi dintre voi aţi făcut lobby intens pentru a o exclude din Campionat. „Sunteţi acoperiţi de Regulament„, spuneaţi voi, invocând prevederea cu „angajarea organizatorului, sponsorilor, beneficiarilor sau partenerilor in contexte defaimatoare, care pot aduce prejudicii imaginii acestora„. Şi aveaţi dreptate. Dar doar parţial. Pentru că, după o analiză realizată de juristul nostru, am ajuns la concluzia că Giulieta nu a încălcat acest Regulament, pentru că ce a spus ea despre Blogal Initiative a spus-o într-un cadru privat, aşa că nu are cum să se aplice acea prevedere regulamentară. Sigur, este de discutat pe această chestiune, dar aş prefera să nu ne întindem aici.

Trebuie să fac şi un anunţ care pe mine mă întristează. Pentru că nu aş fi vrut şi chiar nu credeam că o să fim nevoiţi să luăm o asemenea măsură. Ion Girnod este exclus din Campionatul Naţional de Blogging începând de astăzi. Pentru că în repetate rânduri a scris pe blogul lui despre ce facem noi aici la modul foarte urât. Aşa că am luat această decizie dificilă. Aşa cum ne spunea un blogger pe mail, „cum să fiu alături în clasament de cineva care mă înjură implicit şi pe mine atunci când vă înjură pe voi?„.

Mergem înainte. Prima etapă a Campionatului Naţional de Blogging se încheie pe 31 martie. Până atunci vom înţelege mai bine cum funcţionează sistemul şi vom povesti mai multe despre cum vi se pare vouă. Pentru ca din aprilie încolo, când vom începe o nouă etapă, să fim şi mai buni. Vom începe, de altfel, o serie de consultări cu voi în ceea ce priveşte viitoare modificări ale Regulamentului şi ale sistemului. Pentru că aşa ni se pare firesc, voi să fiţi parte activă din ce facem noi aici în „bucătăria” Blogal Initiative.

Modificări
– pentru primul articol inscris la o campanie se acorda 10 puncte
– pentru al doilea si al treilea articol la aceeasi campanie se acorda cate 5 puncte
– incepand cu al patrulea articol la aceeasi campanie nu se mai acorda niciun punct

Schimbarea sistemului funcţionează retroactiv pentru campaniile în desfăşurare, respectiv cea pentru sportlocal.ro şi cea pentru cora.ro.

O altă modificare, mai tehnică, este legată de preluarea articolelor și implicit de actualizarea punctelor. Articolele și punctajele se actualizează în momentul în care accesați propria pagină de profil de pe blogalinitiative.ro cu condiția să fiți logat și ultima actualizare să nu fi fost făcută în ultimele 6 ore.

De asemenea, veți observa că am făcut câteva modificări la modul de afișare a clasamentului, existând acum posibilitatea de a vedea separat clasamentul bazat exclusiv pe punctele acumulate în campanii.

Vrei să nu ratezi nicio campanie?
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp de campaniile derulate prin Blogal Initiative
Îți place? Spune mai departe!
                 
Îți mulțumim pentru aprecieri!
Nu uita să ne urmărești pe rețelele sociale

Link pentru trackback: https://blogalinitiative.ro/anunt-important-schimbari-in-campionatul-national-de-blogging.html/trackback

Etichete:

Comentarii/Trackbacks (30)

 • avatar
  6 februarie 2013 la 13:20 |

  Pai suna bine :)

 • avatar
  6 februarie 2013 la 15:29 |

  Ma, eu din prima zi v-am placut..Carcotasi mereu se vor gasi..Oricum faceti o treava excelenta…

 • avatar
  6 februarie 2013 la 15:41 |

  Am o nelamurire referitoare la faptul ca mi s-a cerut sau am fost invitata sa imi spun parerea despre BI in mod public. Daca parerea aceasta ar fi fost negativa, as fi fost exclusa din Campionat? Sau doar daca imi exprimam o parerea negativa in mod repetat se aplica aceasta regula? Daca da, ce inseamna in mod repetat? Multumesc.

  • avatar
   6 februarie 2013 la 15:48 |

   Nu vei fi exclusa din campionat daca vei avea o parere negativa despre noi. Cum sa crezi asa ceva?:D Mai ales daca este si argumentata acea parere. Cristi a si explicat de ce a fost scos din CNB acel blogger.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 16:16 |

  In sfarsit ideile mele au fost acceptate :) V-am zis eu ca-s bune.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 16:16 |

  Nu am prea înțeles cum e cu punctele care se acordă când intri pe profil.. sau cum..

  Adică articolele recente publicate pe blogul meu îmi apar pe profilul BI doar când îl voi vizita? Deci acele articole care participă la concurs nu vor putea fi înscrise decât după o vizită pe profil, nu? Că dacă nu apare articolul în feed-ul profilului, nu este permisă trimiterea lui ca articol participant (știu că era astfel de filtru la formularele de înscriere).

  Sau nu am înțeles corect. Dacă e așa cum am zis eu, atunci: FOARTE TARE!

  Mulțumesc pentru lămurire.

  • avatar
   6 februarie 2013 la 17:30 |

   „Articolele și punctajele se actualizează în momentul în care accesați propria pagină de profil de pe blogalinitiative.ro cu condiția să fiți logat și ultima actualizare să nu fi fost făcută în ultimele 6 ore.”

   vizita, logat. ele sunt inscrise, dar nu apar la profil.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 16:20 |

  PS: încă sunt „supărat” că ați schimbat modul de afișare al numelui: înainte când comentam apărea numele de utilizator (adică cel care apare aici la căsuța de comentarii „Autentificat ca XXX”), dar acum ați modificat și apare numele complet (despre care am zis de la început că ar fi fost fain să-l păstrați doar pentru voi, pentru livrări și altele).

  În fine.. am înțeles, încerc să mă obișnuiesc.. dar era fain să anunțați și acestă modificare, zic și eu :)

  • avatar
   6 februarie 2013 la 16:53 |

   o sa discutam si despre asta, cat de curand:)

   • avatar
    6 februarie 2013 la 17:00 |

    PPS: eu încă nu pot să-mi editez profilul fiindcă avatarul „a fugit” de la locul lui și se suprapune peste câmpuri. Am mai discutat despre asta :)

    Apropo de avatare, dacă vrem să fie schimbat, cum facem? Că toată eroarea aia de pe profilul meu e din cauza mesajului: „Avatar uploads not allowed (Administrator may set on Users » Avatars page).” care, fiind pe un singur rând, forțează imaginea spre stânga. Sau greșesc?

    • avatar
     6 februarie 2013 la 17:13 |

     Schimbi poza, daca vrei sa ai alt avatar. Referitor la eroare, o sa-ti dam un mail cand se remediaza.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 16:39 |

  Cand va începe o nouă etapă a CNB..toti participantii vor avea acelasi punctaj? Sau se va continua cu acesta? Ar fi logic ca la start să respectăm toți aceeași linie de plecare..

 • avatar
  6 februarie 2013 la 17:00 |

  primul articol – 10 puncte
  al doilea articol – 5 puncte
  al treilea articol – 3 puncte

  Cred ca era mai corect asa … dar oricum e mai bine ca inainte.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 17:03 |

  Sa nu uit … are dreptate Radu Clapa cand zice ca nu prea e corect modul de afișare al numelui. De ce se mai cere „nume de utilizator” daca nu se foloseste acela ?

  • avatar
   6 februarie 2013 la 17:18 |

   asa cum i-am raspuns si lui, iti raspundem si tie. in curand vom discuta despre asta. in curand.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 17:05 |

  dintre toate acordarile de premii cea mai idioata faza mi s-a parut cea in care Cartuș a câștigat campania Flashmob BRD Timisoara scriind un articol în care cataloga acel Flashmob drept o ideee extraordinar de proastă…Putea fi exclus din campionat pentru asa ceva dar a fost premiat…
  http://cartus-ro.blogspot.ro/2012/11/flashmob-brd-la-timisoara.html

 • avatar
  6 februarie 2013 la 17:11 |

  Si ar mai fi fost o chestie foarte buna, daca imi permiteti…
  Alegerea castigatorilor, fiti un pic mai corecti, cititi toate articolele, stiu ca uneori sunt o sumedenie… dar asa cum noi muncim si ne dorim un anumit premiu implicandu-ne in campanii, mi se pare o dovada de mare respect sa cititi si sa aveti un cuvant de spus in alegerea castigatorilor…

  La 12 plante chiar nu inteleg pe ce criteriu a fost ales cel de-al treilea blogger, Feri… daca era prin tragere la sorti intelegeam.

  Imi cer scuze ca fac atat tam tam… cu aceasta parere a mea am incheiat argumentarea mea cu 12 Plante.

  mi-ar placea sa mai particip la campaniile Blogal Initiative si sper ca pe viitor sa nu mai existe fisuri in sistem.

  Va multumesc!

 • avatar
  6 februarie 2013 la 17:16 |

  Salve!
  Nu am intrat in disputa voastra, pentru ca nu m-a interesat.

  Nu cred ca este obligatoriu ca participantii de pe Blogal sa intre pe http://www.chinezu.eu...

  Inainte mai intram, dar de cand am inteles ca s-a scris despre mine acolo fara ca acei ce administrati http://www.blogalinitiative.ro sa ma contactati prin email in acest sens(dupa ce mai avuserati o tentativa pe Facebook Blogal Initiative acum vreo 2 saptamani parca, de a vorbi despre mine fara ca eu sa stiu…), nu cred ca in acea situatie, lucrurile sunt prea departe in ceea ce va priveste, de ceea ce a facut mediesanul acela… dar e a fost a fost…

  Pe Blogal Initiative (locul 53 in Zelist) intru pentru ca este bine pozitionat pe motarele de cautare si imi place site-ul, imi urca blogul cel nou, pe http://www.chinezu.eu (locul 1453 in ZeList) nu mai intru deloc, pentru ca asa cum ati scris de mine, puteti scrie si de altii, fara sa cereti si parerea lor… Nu vreau sa fiu partasa la asa ceva…

  Revenind, pentru ca Blogal ma intereseaza, iata ce gandesc eu:

  1.mi se par foarte bune schimbarile, pentru ca ofera sanse egale tuturor in campanii;

  2.daca doreati sa aplicati punctul referitor la sponsori, poate veti incepe pe viitor sa aplicati Regulamentul si cu privire la articolele formate prin juxtapunerea de fragmente preluate din diverse surse ( vedeti unele „texte” pe care le-ati acceptat fara probleme ca sa participe la campania „12 Plante”) si cel referitor la derapajele de limbaj din postarile participante la concurs;

  3.pe alte site-uri se da un punct/zi daca se acceseaza site-ul pe care esti inscris (in speta de fata Blogal); pentru trafic poate ar fi bine sa faceti si aici asta…

  4.un email catre castigatori la finalizarea diferitelor campanii din partea celor de pe Blogal ar fi bine apreciat de catre laureati;

  5.ar trebui sa existe si o sectiune scrisa cu obligatiile celor ce administreaza site-ul Blogal, nu doar cu obligatiile concurentilor; mi se pare mai corect asa…

  O obligatie ar fi si aceea de a se ingriji ca premiile sa ajunga la castigatori… eu tot nu pricep de ce un sponsor poate trimite premiile de la locurile inferioare rapid, iar cel pentru locul 1, nu… mai ales cand se trimite tot prin curier…

  Cam astea ar fi…

  Aaaa… Poate faceti o pagina speciala pentru propuneri pe Blogul Blogal Initiative, pentru ca nu scrie nicaieri cum ca ar fi obligatoriu sa citim anumite bloguri si sa chibitam acolo, cam ce am vrea sa fie…

  Multumesc frumos pentru ca mi-ati citit mesajul si, credeti-ma, habar nu am ce ati scris (de aceea privesc calma lucrurile), pentru ca eu citesc cu totul alte lucruri pe net, nu „scandaluri”… :)

  Forta Blogal!
  Chiar: nu vi se pare ca site-ul asta merita mai mult decat locul 53 in Zelist?
  Hai mai bine sa facem cu totii ceva constructiv in sensul asta…

  • avatar
   7 februarie 2013 la 9:22 |

   Buna, Giulieta,
   Iti multumim pentru feed-back, sinceritate si sugestii. Vom lua in considerare propunerile tale. Multumim:)

  • avatar
   7 februarie 2013 la 19:51 |

   Zelist =)) Doar daca ai fi fost aici cand mi-a pufnit bunatate de cafea pe nas, direct pe monitor.

   Hai sa lasam povestile pentru copii deoparte.
   4)Nu impresionezi pe nimeni si scuza-ma daca nu ai nici macar interesul sa intri pe acest site ca sa vezi daca ai castigat sau nu, atunci de ce mai participi?

   3)pe alte siteuri? ce legatura are BI cu alte siteuri? Pe alte siteuri cand dai click pe o poza, iti baga automat like la o pagina de facebook, inseamna ca ar trebui sa faca si BI la fel?

   Mie unul mi-ar placea sa concurez cu persoane care pun accentul pe CALITATE si nu pe cantitate.

  • avatar
   12 februarie 2013 la 14:41 |

   =)) =)) Eu am iesit din Zelist de un catralion de ani. Dar tu da-i inainte, arata-ne ca te pricepi =))

 • avatar
  6 februarie 2013 la 17:16 |

  E un pas inainte.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 18:16 |

  eu , pentru ca abia m-am inscris in randurile voastre, nu pot face o comparatie! pentru mine acest mesaj nu modifica nimic pentru ca nu apucasem sa-mi implementez regulile vechi! Norocul meu , le insusecs direct modificate. Chiar imi place CNB si zilnic accesez de 3-8 ori site-ul de parca ar fi zeci de campanii !

 • avatar
  6 februarie 2013 la 19:10 |

  yes! sunt întru totul de acord cu punctele pentru articolele participante la concursuri. şi sunt întru totul de acord cu discuţia pe care o vom avea referitor la nume – nick name.
  în mintea mea e cam aşa: toţi cei care mă citesc ştiu cum mă cheamă (sau pot afla de pe pagina de contact) dar blogul meu este brandul meu… el mă reprezintă în virtual.
  dar.. .vom vorbi. ideea este că învăţăm împreună… şi e ok aşa.

 • avatar
  6 februarie 2013 la 19:56 |

  M-ati tinut putin in suspans in legatura cu „vestea trista”….ma gandeam ca sistati CNB. Sunt sigura ca excluderea bloggerului nu e o decizie luata de la un minut la altul, asa ca am incredere in argumentele pe care le aveti. V-as intreba despre GiftShop: nu am auzit sa fie prea multa „miscare” sau e prea devreme sa emitem concluzii, avand in vedere ca e o sectiune relativ noua?
  Pana in prezent, felicitari pentru seriozitate, perseverenta si interesul acordat bloggerilor.

 • avatar
  8 februarie 2013 la 14:02 |

  Modificarile mi se par corecte. Succes tuturor!

Adaugă un comentariu la Anunt important: schimbari in Campionatul National de Blogging

Trebuie să fii autentificat pentru a posta comentarii.

Blogal Initiative în cifre

615 bloggeri activi
în Campionatul Național de Blogging
2644 bloggeri participanți
din 6 iunie 2011 până azi cu
22171 postări la 482 campanii
cu premii în valoare totală de
243193 EUR
+502 de produse în Giftshop
în valoare totală de 13708 EUR

Gazeta de perete

Sigur avem o campanie
și pentru blogul tău!
Abonează-te la newsletter pentru a afla din timp despre campaniile derulate prin Blogal Initiative

Afla beneficiile Blogal Initiative Esti companie? Esti blogger?

Top Reach Total in Campanii

1. ralucabrezniceanu.ro
Raluca B.
4329
reach
2. gabrielursan.ro
Gabriel U.
4111
reach
3. secretelezeilor.ro
Claudiu-Gilian Chircu
3305
reach

Gift Shop

Kit pentru grătar 1
Pret
153 pct.
Licitatie incheiata
132040300-689514615286420-2152845339415253455-n
Pret
65 pct.
Licitatie incheiata
132448596-605369323614334-116189138323365272-n
Pret
22 pct.
Licitatie incheiata

Campanii în derulare

Cum arata bucataria anului 2021 pentru tine?
PERIOADA: 18.01.2021 - 01.02.2021 ora 23:59
Mai sunt 14 zile
PREMII: Hota de bucatarie
Cu ce te-au cucerit electrocasnicele Toshiba?
PERIOADA: 15.01.2021 - 29.01.2021 ora 23:59
Mai sunt 11 zile
PREMII: Electrocasnice
ARTICOLE RECENTE ÎN CAMPANIE:
Cum iti protejezi dispozitivele de infractorii cibernetici in aceasta perioada, cand majoritatea activitatilor s-au mutat online?
PERIOADA: 11.01.2021 - 31.01.2021 ora 23:59
Mai sunt 13 zile
PREMII: Antivirus
ARTICOLE RECENTE ÎN CAMPANIE:

Campanii în Bucuresti

Campanii în Iasi

Campanii în Craiova

Blogal Initiative foloseste:

Zelist Monitor